Blog poswiecony ksiazkom: "Smaki Toskanii" oraz "Slodkie pieczone kasztany, toskanskie opowiesci ze smakiem". Przepisy i jeszcze raz przepisy z najpiekniejszego regionu Wloch.
A ja zrobiłam swoje panettone sama w domu :) zaczęłam o godzinie 12 a skończyłam o 22 wczoraj :) co prawda nie jest tak wysokie bo w Polsce nie ma lub przynajmniej ja nie spotkałam takich wysokich blaszek, więc jest szersze bo robione w zwykłej tortownicy :) ale smaczne :)
i to jest najwazniejsze, zeby bylo smaczne. forma nie gra roli. tzw. Schiacciata di Pasqua , przepis toskanski, pieczona jest w okraglej tortownicy. A smakiem przypomina drozdzowe panettone.pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat!
A ja zrobiłam swoje panettone sama w domu :) zaczęłam o godzinie 12 a skończyłam o 22 wczoraj :) co prawda nie jest tak wysokie bo w Polsce nie ma lub przynajmniej ja nie spotkałam takich wysokich blaszek, więc jest szersze bo robione w zwykłej tortownicy :) ale smaczne :)
OdpowiedzUsuńi to jest najwazniejsze, zeby bylo smaczne. forma nie gra roli. tzw. Schiacciata di Pasqua , przepis toskanski, pieczona jest w okraglej tortownicy. A smakiem przypomina drozdzowe panettone.pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat!
OdpowiedzUsuń