wtorek, 22 listopada 2011

Cecina

Dzisiaj upieklam torcik z ciecierzycy czyli toskanka cecine. Uzylam nieco innego przepisu niz tego, ktory proponuje w ksiazce Smaki Toskanii.
Do ciasta, ktore musi troche odpoczac wrzucilam galazke rozmarynu. Przed wlozeniem ceciny do pieca galazke wyjelam. 


Pieklam 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasto sie lekko "zarumienilo" wyjelam je z pieca. W zwiazku z tym, ze wyszly mi 3 formy, 2 z nich zanioslam do sasiadek z gory: Roberty i Lori.


Torcik z ciecierzycy ozdobilam galazka rozmarynu. Przed podaniem posypalam swiezym pieprzem.

2 komentarze:

  1. Nie mam pojecia jak to smakuje ale rozmaryn pachnie az tu do mnie.
    Niesamowite!

    OdpowiedzUsuń
  2. Tez jestem ciekawa smaku. Kiedys sie w koncu zbiore i zrobie:)

    OdpowiedzUsuń